برای بیشتر کسب و کار های آنلاین ترافیک وب سایت بسیار مهم است، اما دستیابی به رتبه های بالا در گوگل مانند گذشته آسان نیست. بنابراین برخی از مدیران وب سایت ها از الگوریتم های بازاریابی غیر مجاز گوگل برای افزایش رتبه صفحات وب استفاده می کنند که جزء سئو کلاه سیاه به شمار می روند. از سوی دیگر سئو کلاه سیاه به اقداماتی گفته می شود که طبق ضوابط گوگل نبوده و یک روش نامناسب برای کسب ریتینگ محسوب می شود که در صورت متوجه شدن موتور های جستوجوگر، وب سایت های خاطی به دلیل نقض دستورالعمل های Google مجازات می شوند. دو نوع از رایج ترین مجازات های پنالتی، گوگل پنگوئن و گوگل پاندا هستند که در ادامه در مورد آن ها توضیح خواهیم داد.
مفهوم گوگل پنالتی
Google از دسامبر سال 2000، الگوریتم های رتبه بندی خود را تغییر داده است که در پی آن ابزار های سئو(بهینه سازی سایت) به وجود آمدند تا وب سایت ها برای رتبه بندی با یکدیگر به رقابت بپردازند، به همین ترتیب PageRank یا اعتبار سنجی گوگل به وجود آمد. اما چرا سایت پنالتی می شود؟ این سوالی است که اکثر طراحان سایت در ذهن شان ایجاد شده است. در گذشته رتبه گیری از گوگل بسیار آسان بود و نیاز به رقابت نداشت اما پس از چندی گوگل با هدف اصلاح کیفیت نتایج، شروع به از بین بردن وب سایت های بی کیفیت کرد و از طرفی دیگر وب سایت هایی که طراحی سایت فروشگاه اینترنتی آن ها با الگوریتم های با کیفیت یکی بود را در صدر رنکینگ قرار داد. در حال حاضر هر سایتی که تلاش کند بدون ارتقا کیفیت صفحات خود، به صورت غیر طبیعی و از طریق روش های غیر قانونی رتبه های بالا دریافت کند، گوگل مجازات های سنگینی برای این سایت ها در نظر گرفته و حتی بسیاری از این سایت ها را از بین برده است. گوگل با این روش وبمستر ها را مجبور کرده از محتوا های بی کیفیت دوری کنند و در تعیین استراتژی های سایتشان دقت به خرج دهند.از کجا بفهمیم وب سایت پنالتی شده است؟
اگر به طور ناگهانی افت ترافیک شدیدی را در وب سایت خود مشاهده کردید احتمالا مورد پنالتی گوگل قرار گرفته اید، بنابراین باید بفهمید که چه عواملی باعث ایجاد آن شده است. مجازات اصلی گوگل پنالتی به دو شکل انجام می شود : مورد اول یک اقدام دستی توسط تیم اسپم Google است و مورد دوم مجازات الگوریتمی می باشد. اکثر مجازات های گوگل به شکل الگوریتمی انجام می شوند که گوگل پاندا و گوگل پنگوئن از نمونه مجازات های الگوریتمی هستند اما عملکرد و نشانه های آن ها با یکدیگر متفاوت است. اما گوگل از کجا متوجه استفاده ما از سئو کلاه سیاه می شود؟ گوگل به صورت متدوام به ایندکس کردن سایت ها می پردازد و همچنین هر چند وقت یکبار الگوریتم های آن بروزرسانی می شود که هنگام این بروزرسانی ها نحوه بهینه سازی وب سایت شما آنالیز می شود. برخی از مواردی که جزء سئو کلاه سیاه دسته بندی می شوند و با قوانین گوگل مطابقت ندارند به شرح زیر می باشد:- خرید بک لینک ها
- تبادل لینک دو طرفه
- استفاده بیش از حد از انکر تکست
- محتوای کپی شده یا بی کیفیت
- استفاده بیش از حد از تگ H1
- خطای داخلی 404
- چگالی کلمات کلیدی